Acasă Ambasadori 2017 cu Antoanela Manac, ambasador Trisport alaturi de Fenix 5s

2017 cu Antoanela Manac, ambasador Trisport alaturi de Fenix 5s

224
0

Antoanela Manac este campioană națională la Duatlon, în Campionatul Național de Duatlon, în 2017. Partenerul ei de antrenament este un Garmin Fenix 5s.

De la 4 ani a început antrenamentele de înot și, dintr-o simplă joacă de copii, a ajuns să facă performanța în triatlon. După numeroase concursuri de înot cîștigate, a făcut trecerea la triatlon, fascinată de cum poate cineva să aibă forța de urca pe bicicletă după proba de înot. Prima sa cursă de triatlon a fost epuizantă, dar s-a încheiat cu bine, câștigând cursa!

Campioană națională și balcanică la triatlon, Antoanela spune că preferă înotul, din toate cele 3 probe de triatlon, iar cel mai îndrăzneț obiectiv al său este să reprezinte România, în proba de triatlon, la Jocurile Olimpice, de la Tokyo din 2020.

Dacă ne uităm peste rezultatele care o recomandă, credem că este cea mai potrivită sportivă pe care o poate avea România la JO din 2020.


1.    De ce consideri că oamenii ar trebui să facă sport zilnic? Ție ce beneficii îți aduce asta?

Consider că oamenii ar trebui să facă sport zilnic pentru sănătatea lor și pentru starea de bine pe care ți-o conferă activitatea sportivă preferată. Eu am avut numeroase beneficii din sportul pe care îl practic: mi-am dezvoltat organismul fizic și pshic, mi-am îmbunătățit abilitățile, am devenit mai puternică, starea mea de sănătate s-a îmbunătățit.

 

   

   

 

2.    Care a fost cea mai faină cursă din 2017, în care Garmin Fenix 5S să îți fie partner de suferință?! De ce a fost cea mai faină?

Am avut foarte multe curse frumoase și reușite alături de ceasul meu Garmin Fenix 5S, dar cel mai mult mă bucuram cînd ceasul mă notifica că mi-am facut un nou record personal.

 

3.    Care este cursa de referintă pe care ti-ai plănuit-o pentru 2018? Care sunt obiectivele acestei curse?

Mi-am plănuit participarea la mai multe curse, dar cea mai importantă mi-aș dori să fie la Campionatul Mondial de Triathlon U23, unde îmi doresc o clasare în primele 20 de concurente.

 

4.    Care este funcția pe care o folosești cel mai des la ceasul tău Garmin Fenix 5S?

Cea mai utilizată funcție din ceas este despre triathlon: înot, bicicletă și alergare. Folosesc, în mod constant și egal, aceste funcții, care mă ajută în antrenamentele zilnice.

 

5.    Folosești ceasul Garmin Fenix 5S de câteva luni. De ce ți-ai ales tocmai acest model de Garmin?

Mi-am ales Garmin Fenix 5S pentru că este, în primul rînd, o variantă feminină care mi se potrivește foarte mult, are o dimensiune perfectă pentru încheietura mîinii mele și, nu in ultimul rînd, este dotat conform nevoilor mele sportive, avînd o multitudine de activități de care mă pot folosi.

 

 

6.    Îți monitorizezi pașii, caloriile, somnul?

Ceasul mă ajută să îmi monitorizez caloriile, care sunt foarte importante pentru alimentația unui sportiv, dar și orele de somn.

 

7.    Indicatorii de performanță îți sunt folositori? (VO2 max, timp refacere).

Indicatorii de performanță îmi conferă, de fiecare dată, un feed back al fiecărui antrenament și mă ajută să știu dacă am respectat corect zonele de efort și refacerea.

 

8. Cum îți pare noul senzor de puls optic Elevate?!

Îmi place, pentru că îmi pot controla activitatea inimii pe întreaga zi, chiar dacă nu port un monitor de ritm cardiac. Mi se pare un amănunt foarte util și inteligent.

 

9. Dar LiveTrack-ul?

Sincer, nu l-am folosit încă.

 

10. Cât te ține bateria la ceas?

Bateria mă ține în funcție de cît de mult îl folosesc și ca smartwatch, dacă fac o medie aș putea spune undeva la o săptămână.

 

      

 

11. Cât de importantă este odihna pentru un sportiv? Câte zile pe săptămână acorzi odihnei?

Odihna face parte tot din programul de pregătire. Eu acord o importanță mare cînd vine vorba de odihnă și, în medie, mă odihnesc aprox 8h/24.

 

12.   Care este sfatul tău pentru clienții Trisport, acum, la început de 2018?

Sfătuiesc clienții Trisport să investească în sănătate și, pentru asta să se folosească de un ceas performant, care să le monitorizeze tot necesarul unei activități sportive și nu vor avea nimic de regretat!

 

 


Ceasul Antoanelei Manac este un Garmin Fenix 5S

www.trisport.ro

Photo credit: facebook Antoanela Manac, facebook Radu Cristi, oceanlava.ro, facebook Pegas Triathlon Buftea, facebook No Stress Triathlon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here