În weekendul ce tocmai a trecut, Andrei Gligor a participat la Bucharest 10k & Familly Run alături de partenerul său de antrenament din timpul sezonului rece, Daniel Osmanovici.

 

 

”Weekend-ul trecut am luat startul la Bucharest 10k & Family Run, o cursă care deja începe să devină tradiție în calendarul competițional. Și la care revin în fiecare an cu bucurie.

Anul acesta a fost un pic diferit și asta pentru că în mod normal, în programul meu de antrenament scria că ar fi trebuit să alerg 25km.

 

 

Am preferat însă să mă înscriu și să alerg 10K în București pentru a susține un prieten drag, Daniel Osmanovici, să facă un record personal pe această distanță. Planul era să terminăm undeva în jur de 45 de minute, așadar un pace mediu de 4:30/km.”   

 

Cum te-ai simțit tu la o cursă scurtă, având în vedere că ești ultramararonist? 

 

”Antrenamentele mele din ultimele 3 luni (1100km) arătau că aș fi fost pregătit să cobor sub 38:55 pe 10K, cel mai bun timp al meu pe această distanță, obținut acum doi ani tot la Bucharest 10K and Family Run.

Însă scopul meu pentru această cursă era cu totul altul. Și pot să spun că mi-a plăcut tare mult.

Mi-a plăcut să “trag” de Daniel și să-l duc peste nivelul lui de confort, mai cu seama că venea după două săptămâni de pauză. Mi-a plăcut îi văd zâmbetul larg de pe chip de la finalul cursei, după ce și-a tras sufletul și și-a privit ceasul Garmin pe care scria New PB 10k.

 

 

Chiar dacă sunt obișnuit să alerg distanțe mult mai lungi, cursele de acest tip dar și antrenamentele pe distanțe scurte și de intensitate mare își au rolul lor și nu trebuie neglijate în planul de antrenament”

 

Cum a fost energia din weekend?   

 

”Am alergat relaxat, am salutat în stânga și în dreapta și m-am bucurat de o atmosferă frumoasă pe străzile din centrul Bucureștiului.

Adevărul este că îmi era un pic dor de o alergare prin București pentru că în ultimul timp focusul meu a fost pe finalizarea curselor din circuitul CaliVita 7 Deserts”

 

 

Cum te recuperezi după o cursă scurtă?   

 

”Tot prin sport. În trei săptămâni voi schimba asfaltul cu cărările de munte de la EcoRun, Moieciu, cursă pe care o voi alerga tot în regim de antrenament. Scopul este să mai pun diferență de nivel în picioare, pentru că din păcate, din lipsă de timp pentru a mă deplasa la munte, majoritatea antrenamentelor mele se desfășoară pe plat”

 

În ultima perioadă ai fost mai mult la curse în afara țării. Care sunt planurile tale sportive pentru acest sezon? 

 

”Într-o lună voi lua startul la ultima cursă din acest circuit, în Australia, la The Track, o competiție care măsoară nici mai mult nici mai puțin de 520km în 9 etape, în regim de autosuficiență.

Practic, de când m-am întors din Antarctica în luna decembrie, toate antrenamentele mele au avut ca scop pregătirea acestei curse.

 

 

Dacă până acum, cursele la care am alergat aveau 250km, de data asta “joc la dublu, sau nimic”

Este o cursă pe care o tratez cu maximă seriozitate și la care îmi doresc o clasare cât mai bună.”  

Multă baftă, Andrei!


Photo credit: Andrei Gligor, Daniel Osmanovici, Bucharest 10k & Family Run

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here