Metabolismul unei persoane, într-o zi, variază în funcție de mai mulți factori – vârstă, sex, greutate, înălțime, activitățile fizice și, desigur, compoziția corporală.

Totuși, există o cantitate minimă de calorii de care corpul tău are nevoie doar pentru a menține funcțiile vitale în stare de repaus, adică doar dacă ai sta pe canapea toată ziua, tot ai consuma calorii. Aceste funcții vitale includ respirația, funcțiile cardiace, menținerea temperaturii corporale și alte procese metabolice de bază.

Diferența dintre caloriile arse și caloriile din repaus se referă la modul în care organismul utilizează energie în diferite stări sau activități.

O persoană obişnuită poate să ardă sub 100 de calorii într-o oră de privit la televizor. Dar, dacă acea persoană petrece ora respectivă alergând la intensitate ridicată, aceasta poate să ardă şi aproape de 1.000 de calorii.

Experţii recunosc diferenţa între caloriile arse pentru a te menţine în viaţă pe parcursul zilei şi cele arse în timpul unei activităţi fizice. Această distincţie este reflectată de informaţiile afişate de ceasul Garmin sau în aplicaţia Garmin Connect.

Un ceas Garmin te poate ajuta să devii mai sănătos în 2024.

Care este diferența între caloriile arse și cele consumate în stare de repaus?

Calorii arse/active (consumate în timpul activității)

  • Acestea reprezintă energia consumată în timpul activităților fizice și a exercițiilor.
  • Activități precum alergatul, mersul pe jos, antrenamentul în sală sau orice altă formă de exercițiu fizic cresc necesarul de energie al organismului.
  • Cu cât activitatea este mai intensă, cu atât organismul arde mai multe calorii pentru a furniza energia necesară pentru mișcare.

Calorii din repaus (consumate doar existând)

  • Acestea reprezintă energia consumată de către organism în stare de odihnă, atunci când nu este implicată în nicio activitate fizică semnificativă.
  • Consumurile energetice de bază (BMR) reprezintă cantitatea minimă de energie necesară pentru menținerea funcțiilor vitale ale organismului.
  • Alte activități din timpul zilei, chiar și cele minime (cum ar fi staționarea în picioare sau mersul încet) se adaugă la consumul energetic total în repaus.

BMR este un termen utilizat ca punct de plecare pentru calcularea necesarului caloric zilnic total, dacă vrei să slăbești sau să pui masă musculară. Acest necesar caloric reprezintă numărul de calorii pe care trebuie să le consumi pe parcursul unei zile, luând în considerare și nivelul tău de activitate fizică.

Un ceas Garmin te poate ajuta să devii mai sănătos în 2024.

Asta este foarte important și pentru perioadele de antrenament intens, cele de repaus, dar mai ales cele de recuperare. Nu este de ajuns să mănânci paste cu o seară înainte de concurs, dacă până la cina aceea ai mâncat total aiurea, fast food sau ai ținut o dietă.

La fel cum nu te ajută să te înfometezi dacă vrei să câștigi masă musculară.

Ține cont – tot antrenamentul este un proces, pe mai multe planuri.

Dorinţa de a gestiona greutatea şi a ţine sub control caloriile consumate sunt două dintre cele mai comune motive pentru care oamenii cumpără accesorii şi instrumente de monitorizare a stării de sănătate. Vestea bună este că, un ceas Garmin purtat aproape mereu la mână, te poate ajuta să descoperi enorm de multe lucruri despre starea ta de sănătate, îți poate organiza viața și îți poate îmbunătăți stilul de viață în cel mai simplu mod.

Doar simplu fapt că porți un ceas la mână, care are funcțiile necesare pentru a-ți descoperi punctele forte și slabe din viața ta, te va face să fii curios, să îți dorești mai mult și mai bine.

Monitorizează caloriile consumate

Înţelegerea numărului de calorii consumate zilnic atunci când mănânci şi bei poate să te ajute să mănânci într-un mod care să-ţi susţină nevoile pentru un stil de viaţă activ. Stilul tău de viață poate fi schimbat, dacă îți dorești asta.

Și totul poate începe acum, pentru că starea ta de sănătate merită un upgrade! Tu meriți să fii sănătos, să ai grijă de tine și să fii mai sportiv în acest an.

Un ceas Garmin te poate ajuta să devii mai sănătos în 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here