Acum că ți-am atras atenția credem că este foarte important să te calmezi și să vezi partea bună din toate lucrurile rele. Știm deja că în fiecare an ne confruntăm cu aceeași problemă de gripă, viruși și alte probleme care ar putea apărea.

Sportul poate ajuta la combaterea virușilor precum gripa, prin întărirea corpului uman, deoarece întărește sistemul cardiovascular, precum și mușchii într-un mod natural.

Nimic nu poate preveni gripa în totalitate, dar sportul poate scădea riscul unei infecții care duce la simptome grave.

În cele din urmă, dacă te tot îngrijorezi de o gripă pe care o poți lua dintr-un mediu închis precum sala de sport, poți alerga întotdeauna în spații deschise.

Aproape a venit primăvara și te poți bucura de soare, de sportul în aer liber și de aerul curat și nepoluat din marile orașe.

Statul în locurile închise, transportul în comun și multele momente pe care le petreci închis în spații mici trebuie echilibrate cu aerul curat pe care îl poți respira atunci când ieși în parc sau decizi să pleci un weekend într-o zonă cu pădure.

De câte ori nu ți-ai spus că de mâine vei merge cu bicicleta la birou, de câte ori nu ți-ai stabilit că de mâine ieși la alergat?

În contextul ultimelor evenimente , este cel mai bun moment să pui x-ul în calendar și să începi de azi ceea ce îți propui că vei începe de mâine.

Câte beneficii există la sportul în aer liber?

Toate. Dacă nu sunt condiții improprii în mediul extern, sportul outdoor este, de departe, cel mai sănătos mod prin care organismul tău se poate relaxa și poate face performanță.

Sportul este bun pentru tine, pentru corpul și mintea ta, în orice situație. Mai ales după ce stai aproape toată ziua închis într-un birou minuscul sau stai înconjurată de cifre și tabele dificile.

Deși ai putea căuta o scuză în următoarele 10 secunde și asta s-ar lega de timpul tău liber foarte limitat, trebuie să știi că sportul în natură (trail running, alergarea în parc) este cea mai simplă metodă prin care îți poți oxigena tot organismul, îl poți echilibra și te menții sănătos.

Alergarea sau o tură de bicicletă pe teren accidentat îți crește instant și concentrarea, ceea ce te deconectează complet de la toate situațiile neplăcute prin care ai trecut într-o zi la birou. Pură relaxare.

Dacă vrei să te antrenezi, acum ai propriul tău antrenor Garmin, compatibil cu ceasul tău Garmin. Găsești toate ceasurile AICI.

Special gândit pentru tine și sportul tău preferat, #Garmincoach te ajută cu planuri de antrenamente pentru primii 5km, 10km sau 21km.

Planul este pentru 6-26 de săptămâni în funcție de distanța pe care dorești să o alergi, cuprinde videouri și tips-uri pentru a te simți pregătit de cursă.


Sportul în sala de fitness?

Dacă nu ești o persoană outdoor și preferi doar sportul indoor, te încurajăm să ieși acum afară, să încerci și altceva. Descoperă ceva nou, s-ar putea să îți placă.

În parcul de lângă casă sau birou ești cel mai în siguranță, departe de viruși. Este cel mai bun moment să iei o pauză de la rutina ta și să încerci aerul curat, de libertate și de temperaturile primăvăratice.

Este probabil să iei un virus de la persoanele bolnave din sala de fitness, chiar dacă nu stai foarte aproape de ele.

Dar trebuie să fii foarte atent și la toate aparatele pe care le folosesc ceilalți, virușii pot supraviețui pe suprafețe mai multe ore. Dacă nu te dezinfectezi aproape excesiv, este chiar dificil să te păzești.


Nu face sport dacă ești deja răcit sau ai gripă. Lasă organismul să se recupereze, hidratează-te intens. Corpul tău are nevoie de toată energia pentru a lupta cu virușii.

Așteaptă până te vei recupera complet – cel puțin o săptămână! – înainte de a participa la activități dificile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here