Later edit

După 480 km și 170 de ore petrecute prin sălbăticie și ger, Tibi Ușeriu a ajuns la linia de finish a Yukon Arctic Ultra, pe locul II.

Doar doi concurenți din cei 18 înscriși la cursa lungă, de 300 mile au reușit să ajungă la final. Tibi Ușeriu a pornit joi, 30 ianuarie, de la ora 20:30 (ora Romaniei) și, după șapte zile a reușit să încheie lupta cu ”monstrul”.

Concursul a fost castigat de elvetianul Fabian Imfeld.


Ultramaratonistul Tibi Ușeriu se află spre finish-ul uneia dintre cele mai grele curse din lume, Yukon Artic Ultra. Un traseu de aproape 500 km, prin patria frigului, de la Cercul Polar.

Yukon Arctic Ultra este o cursă de 490km, cu startul în Whitehorse și finiș în Pelly Crossing, iar concurenții au la dispoziție 8 zile pentru a ajunge la final.

Concurenții trag după ei o sanie în care își pun toate cele necesare : haine, mâncare, apă, sac de dormit si cort sau bivuac. De obicei sania ajunge la vreo 20-30 kilograme, iar traseul este integral prin sălbăticie.

Deși acuza unele mici probleme cu stomacul, se pare că Tibi este mai optimist ca la startul cursei și încrezător că va ajunge, cu bine, la linia de finish.

După ultima discuție telefonică cu fratele său, Tibi prezintă situația într-un mod mult mai călduros decât gerul de -34 grade pe care trebuie să-l suporte ziua.

Noaptea temperaturile sunt mult mai scăzute, dar Tibi Useriu este obisnuit cu frigul si poate controla situația.

Am dormit vreo trei ore și dup-aia mi-am luat niște mâncare, că o trebuit să-mi schimb porția. Cum am avut probleme cu stomacul. n-am putut să mai mănânc din ce am avut eu. […] Și îs ok. […] În rest, aștept să nu mai fie așa frig, măi, că zice că de mâine n-ar mai fi așa frig, îi crâncen – apel telefonic cu voluntarii Tășuleasa Social.

Deși Tibi se află, în acest moment, pe locul II în clasament, surprizele sunt așteptate în orice moment, așa că nu poate știi nimeni cum se va încheia această cursă.

În fața lui Tibi se află un elvețian, cu care s-a luptat toată cursa, dar care acum are un avans serios în fața românului.

Ca ceasul elvețian merge, dar mai avem încă. El a avut un avans de 3 ore în fața mea, cred. Vedem ce-o fi. Se tot duc (concurenți care sunt opriți din cursă din cauze medicale), tot câte unul. Când m-am pus la somn mai eram 10, acuma mai suntem 8. – apel telefonic cu voluntarii Tășuleasa Social.

După regretul unei curse neîncheiate anul trecut, când degerăturile l-au scos din joc, Tibi Ușeriu a revenit în acest an hotărât să ajungă la linia de finish deși temperaturile scad tot mai mult spre nord. (sensul de mers în cursă)

Vezi de treabă că-s ok. Anul trecut, pe vremea asta, eram în spital, mă uitam eu cum merg alții – discuție telefonică Tibi Ușeriu/Alin Ușeriu.

Dacă vrei să urmărești live cursa lui Tibi, o poți face AICI.


Tibi Ușeriu este la capătul lumii și aleargă pentru proiectul său de suflet, Via Transilvanica.

Via Transilvanica leagă culturi și obiceiuri pe tot parcursul său. Este un proiect mare și frumos pe măsura frumuseții locurilor pe care le străbate. Va dura mult să îl amenajăm și nu va fi ușor. – viatransilvanica.com

Traseul pe care cei de la Tășuleasa Social îl vor amenaja are 950 km, care va porni de la Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol.

Via Transilvanica va fi un traseu ce va furniza informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice, dar și date despre posibilități de cazare si masă.

Până acum am realizat 398 km. Vrem să mergem mai departe, iar sprijinul vostru e de neprețuit! Dacă vrei să te implici în proiect o poți face AICI.


Indiferent cum se va încheia această cursă, Tibi Ușeriu rămâne un om puternic, dornic să își testeze cele mai îndepărtate limite, să își depășească cele mai grele bariere și o face pentru un proiect care să ne aproprie pe toți.

Un asemenea efort nu are cum să despartă, după cum spun cei de la Tășuleasa Social, iar asta trebuie să ne ajute și pe noi să credem că în România, un drum de aproape 1000 km ne va aduce mai aproape de valorile noastre, ca neam.


Tibi Ușeriu este, poate, cel mai extrem ambasador Trisport.ro. Tocmai de aceea ne bucurăm să-l avem în echipa noastră. Așa simțim că trăim emoții de toate felurile.

Suntem o echipă completă, iar alături de cei mai buni triatloniști, de cei mai buni ambasadori pentru diferite cauze sociale, se alătură și cel mai extrem dintre români, în curse de ultra pe etape.

Suntem curioși câte zile de repaus îi va sugera ceasul său Garmin Fenix 6x Pro Solar, după această cursă :)))

Multă baftă, Tibi! Să ne vedem, cu bine, acasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here