Vârsta metabolică este o estimare a formei tale fizice în comparație cu vârsta biologică. Activitatea fizică și obiceiurile sănătoase te pot ajuta să fii cât mai revitalizat. Chiar dacă vârsta ta de fitness este mai mare decât cea biologică, există și pași mici care te pot ajuta să te simți mai bine.

Diferite ceasuri Garmin măsoară vârsta de fitness în mod diferit, în funcție de dispozitivul pe care îl ai.

Care este legătura între vârsta de fitness și VO2 Max?

Valoarea vârstei de fitness este o interpretare care depinde de valoarea VO2 max estimată și se calculează prin compararea nivelului tău cu valorile normale ale persoanelor de diferite vârste, dar același gen.

În general, pe măsură ce îmbătrânim condiția noastră cardiorespiratorie scade, dar această pierdere poate fi îmbunătățită, într-o oarecare măsură, prin activități fizice regulate.

Pentru a vedea care este vârsta ta curentă de fitness, deschide simplu aplicaţia Garmin Connect pe smartphone-ul compatibil şi apasă pe Mai multe, apoi Statistici sănătate apoi Vârsta de fitness.

Pe lângă vârsta curentă de fitness, Garmin Connect oferă un obiectiv legat de vârsta de fitness pe care o poți atinge, precum și pașii ce trebuie urmați.

Ce factori influențează vârsta metabolică? Dar cum poate fi schimbată vârsta metabolică?

Metabolismul se referă la toate reacțiile chimice pe care corpul tău le realizează pentru a finaliza funcțiile corpului și a te menține în viață.

Pentru a finaliza toate aceste procese, organismul tău arde un anumit număr de calorii, iar acesta este măsurat prin rata metabolismului bazal (BMR).

Vârsta ta metabolică este calculată folosind BMR. Cu toate acestea, acest număr este apoi comparat cu BMR mediu pentru alte persoane de aceeași vârstă cronologică (vârsta ta reală). Pentru a îmbunătăți vârsta metabolică, trebuie să te concentrezi pe creșterea BMR.

BMR este folosit pentru a măsura consumul zilnic de energie al corpului, iar această rată poate fi influențată de factori precum vârsta, masa de grăsime și leptina din organism.

Leptina este un hormon care ajută la menținerea nivelului poftei de mâncare.

Dacă vrei să slăbești, atunci s-ar putea să ai nevoie de mai multă leptina în sistemul tău.

Toate aceste date determină câte calorii arzi zilnic cu toate activitățile. În mod general, un organism are nevoie de 1500-2000 de calorii/zi doar pentru a funcționa zilnic.

Poză: google.com

Construirea și creșterea musculară este unul dintre factorii cheie în creșterea ratei metabolice. Antrenamentul de forță sau ridicarea de greutăți pot fi foarte eficiente în creșterea masei musculare și îmbunătățirea compoziției corporale.

Corpul tău va avea nevoie de proteine și aminoacizi esențiali din dieta ta pentru a ajuta la creșterea masei musculare. Dacă dieta ta nu completează activitățile pe care le faci, asta îți poate încetini rata metabolică.

De asemenea, slăbitul prea drastic, prea mult cardio și prea puțină forță vor duce la îmbătrânirea organismului. Important este să fii echilibrat între activitățile fizice, să păstrezi și IMC potrivit.

Propune-ți să faci exerciții intense cel puțin 5 minute dintr-un interval de 30 minute pentru a atinge obiectivul privind intensitatea și concentrează-te pe efort. Ar trebui să poți să ai o discuție normală în timp ce faci mișcare. Nu ridica pulsul prea sus, dacă nu ești un sportiv de performanță.

Dacă toată cariera ta nu depinde de efortul maxim la care poți ajunge, nu trage de tine. Fă mișcare pe o perioadă mai mare de timp.

Poți încerca să atingi un puls de 70-85% din capacitatea maximă, pentru anumite antrenamente. Dar nu te suprasolicita.

Acordă timp pentru recuperare între sesiunile de antrenamente. Chiar dacă dorința ta de a face mișcare este crescută, odihnește-te, corpul tău are nevoie de asta.

Menține-te la o greutate regulată. Nu te îngrășa prea mult, nu slăbi rapid. Ai răbdare cu tine și urmează-ți obiectivul.

Evită produsele din tutun și alcool.

Redu nivelul de stres. Nu este ca și cum locul tău de muncă este mai important decât tine. Nici stresul din trafic nu ar trebui să te afecteze, sănătatea ta este mai presus decât asta. Stresul este vinovatul atunci când vine vorba de pierderea în greutate și obezitate. Stresul în exces poate determina corpul să păstreze grăsimea, să ducă la creșterea în greutate și chiar să împiedice eforturile de dezvoltare musculară. Așa că, atenție la stresul zilnic!

Concentrează-te pe o combinație privind dieta și exercițiile fizice.

Din nou, pentru a vedea care este vârsta ta curentă de fitness, deschide simplu aplicaţia Garmin Connect pe smartphone-ul compatibil şi apasă pe Mai multe, apoi Statistici sănătate apoi Vârsta de fitness.

Verifică aceste date și ai grijă de sănătatea ta. Ceasul tău Garmin poate colecta date despre tine, te poate atenționa dacă ceva nu este în regulă, dar doar tu poți face schimbările în bine!

Sperăm că acest articol să te ajute să devii mai sănătos cu ajutorul tehnologiei.

Am explicat aici ce este funcția Garmin Body Battery™.

Am scris aici despre monitorizarea stresului cu ajutorul unui ceas Garmin.

Am scris aici despre cum te poate ajuta ceasul Garmin să te relaxezi.


Articol realizat cu ajutorul Garmin și Garmin România.

Articolul precedentNoul Garmin Instinct 2X Solar
Articolul următorNOU la Trisport.ro – brandul Altra Running
Eu sunt Corina și mă bucur că ai ajuns să citești câteva cuvinte despre mine. Sunt pasionată, în aceeași măsură, de Social Media și sport. Sunt în echipa www.trisport.ro de peste un an de zile, iar acesta este mediul perfect pentru a combina cele două pasiuni ale mele. www.trisport.ro este locul în care oamenii pot găsi variantele cele mai potrivite pentru un stil de viață sănătos sau pot deveni sportivi profesioniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here