Temperaturile mai scăzute înseamnă și îmbrăcarea diferită pentru alergare, ceea ce poate deveni complicat.

Acest ghid te va ajuta să descoperi ce îți trebuie pentru alergarea în frig. La ce să te aștepți când ieși afară și cum să eviți banda de alergat.

*acest articol poate conține plasare potrivită de produse

Știm îți lipsește motivația de a ieși din casă atunci când îți este frig! Dar, atâta timp cât te îmbraci potrivit pentru temperaturile de afară, totul devine mult mai simplu.


Dacă nu ai înțeles până acum cum stă treaba cu alergatul, totul se împarte în două etape. Când începi să alergi și să te încălzești și când te oprești din alergat și temperatura corporală începe să scadă.

Nu este totul așa dificil!

Echipamentele speciale de alergare vin în ajutorul tău cu elemente de compresie și materiale noi, inteligente, cu capacități de eliminare a transpirației, în timp ce mențin temperatura corporală.

Îmbrăcarea în straturi este cheia pentru a alerga confortabil toată iarna.

Iată câteva elemente esențiale pe care trebuie să le ai în dulap dacă îți place alergarea:

Încălțămintea de alergare

ON Cloudventure W – Waterproof

Nu este nevoie de o membrană impermeabilă atunci când alergi pe timpul iernii.

Dar alergarea prin zăpadă este mult mai confortabilă atunci când ai picioarele uscate și calde, decât atunci când organismul tău consumă energie să îți încălzească picioarele aflate la nivelul solului, unde ai zăpadă sau temperaturile cele mai scăzute.

Încălțămintea ON este construită pentru zăpadă, gheață și temperaturile joase pe care le vei simți din plin.

Talpa On Cloudventure cu tehnologie Missiongrip™ combină mai multe tipare de aderență, pentru ca tu să păstrezi controlul, la care se adaugă și amortizarea puternică.

Partea superioară este 100% impermeabilă, dar în același timp permite piciorului să respire.

AICI ai toate modelele de încălțăminte pentru alergare.


Geaca windproof sau waterproof

2XU Heat membrane hooded Jacket

Nu confunda geaca cu una de iarnă. Geaca de alergare trebuie să aibă căptușeală foarte puțină sau chiar deloc.

Poți genera suficientă căldură cât să nu ai nevoie de strat de protecție din puf sau puf sintetic.

2XU Heat Membrane Hooded Jacket este concepută pentru a te menține confortabil când vremea devine rece.

Gluga este perfectă împotriva vântului, deoarece acoperă toată fața. Geaca 2XU este rezistentă la apă și respirabilă, fiind perfectă și pentru condițiile meteorologice umede.

  • fără cusături
  • inserții reflectorizante pentru extra siguranță pentru alergarea prin oraș
  • 15.000mm impermeabilitate / 20.000gm2 respirabilitate

Îți recomandăm și geaca 2XU – PACKABLE MEMBRANE JACKET cu membrana rezistentă la apă, ce poate fi strânsă în propriul buzunar. Un accesoriu packable cu cusături complet vulcanizate, ultra ușor, respirabilă și ultra fit, pentru extra libertate de mișcare.

  • Impermeabilitate 10,000mm / respirabilitate 10,000g/m²/24h

Geaca 2XU HEAT LITEWEIGHT MEMBRANE este perfectă pentru condițiile cu umiditate sau ploaie/ninsoare. Construcție cu cusături vulcanizate, impermeabile ce oferă confort și și siguranță atunci când alergi, datorită detaliilor reflectorizante.

  • Impermeabilitate 15.000mm / respirabilitate 20.000gm2/24h

AICI ai toate modelele de geci de alergare.


Pantalonii de alergare

Colanți 2XU – Wind Defence COMPRESSION
ON pantaloni alergare Waterproof 

Dacă alegi colanți de alergare cu material rezistent la vânt sau cei cu compresie, important este să îți menții temperatura corporală la un nivel normal pentru un minim de confort.

Dacă ești mai friguros/friguroasă poți alege și o pereche de suprapantaloni sau unii cu căptușeală, dar este foarte important să nu pui pe tine prea multe haine. Asigură-te că ai suficientă libertate de mișcare!

Nu îți fă griji dacă te-ai îmbrăcat prea gros sau subțire prima dată, data următoare vei știi ce să iei și ce să nu mai iei pe tine.

AICI ai toate modelele de pantaloni de alergare.


Bluza cu mânecă lungă

2XU – ALPINE MCS Thermal Compression

Cel mai bun strat de bază pentru alergare trebuie să fie relativ ușor și cât mai aproape de piele. În acest fel, poți adăuga mai multe straturi, după cum este necesar, inclusiv o geacă impermeabilă sau rezistentă la vânt.

Atunci când poți alege și cea mai bună tehnologie de compresie, dar și protecția termică pentru alergare pe timpul iernii, este ideal.

Poți alege bluza 2XU Alpine MCS Thermal Compression ce oferă flexibilitate, durabilitate, reducerea oboselii musculare, material antibacterian, sprijin direcționat către musculatura de echilibru și îmbunătățește recuperarea.

AICI ai toate modelele de bluze termice sau compresie.


Mănuși și bentiță

2XU manusi alergare, detalii reflectorizante

Menține-ți mâinile confortabile în toate condițiile. A trecut vremea mănușilor de bumbac sau a alergatului fără mănuși pe timpul iernii.

Mănușile au acum țesături performante, materiale tehnice care pot elimina transpirația și regla temperatura fără a compromite respirabilitatea, capacitatea tactilă și alte funcții.

Alege o barieră împotriva vântului și a frigului, cu mănușile 2XU, pe care le găsești AICI.

Bentița de alergare 2XU oferă câteva avantaje:

  • Activează căldura datorită firelor ceramice
  • Material rezistent la bacterii (după câteva purtări, acest mic amănunt contează, mai ales pentru materialele tehnice)
  • Uscare rapidă și eliminare rapidă a transpirației

O poți comanda rapid AICI.


Șosetele de alergare

Este tentant să îți pierzi motivația pentru sport outdoor când temperaturile coboară sub 0 grade. Dar, dacă ești un alergător, vei continua să alergi 🙂

A fi alergător nu este o stare ce se schimbă doar pentru că îți este frig. Toate echipamentele și materialele pe care le avem acum la îndemână te ajută să fii confortabil la alergat, în toate condițiile.

Iar kit-ul complet de bază pentru alergat începe cu șosetele potrivite. În primul rând, evită bumbacul iarna!

Evită bumbacul aproape întotdeauna la alergat, dar în mod special iarna. Unul dintre cele mai bune materiale pentru șosetele de alergare pe timpul iernii sunt din lână Merino, la care se adaga și materiale ca poliesterul pentru a le face mult mai rezistente și durabile.

Am scris AICI despre cât de importante sunt șosetele pentru alergare. Îți va lua câteva minute să descoperi diferențele și să alergi șoseta potrivită pentru tine.

AICI găsești toate tipurile de șosete.


Dacă alergarea începe din fața casei și se oprește tot acolo, se pare că ești norocos și nu-ți trebuie mai multe decât ai pe tine.

Dar dacă ai de mers până la locul unde alergi (parc, stadion) este înțelept să îți iei cu tine haine de schimb, iar dacă asta pare prea complicat, poți lua cu tine doar o geacă mai groasă.

2XU – PURSUIT INSULATION JACKET

Regula atunci când alergi afară pe timpul iernii este să adaugi 15-20 de grade la temperatura de afară pentru a afla temperatura aproximativă prin care chiar vei alerga.

Nu uita, însă, să iei în considerare vântul sau umiditatea din aer.

Dacă consideri că am uitat să amintim de ceva sau poate am pus prea multe pe listă, scrie-ne într-un comment; vom ține minte data viitoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here