Science in Sport, prescurtat SiS, este brandul numărul 1 din lume în nutriția pentru sporturile de anduranță în momentul de față. SiS este furnizorul oficial al unor nume cu rezonanță în sport la nivel mondial:

  • Sir Andy Murray (tenis)
  • Echipa de ciclism Team SKY (Campioana Turului Franței de 6 ori – 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018)
  • Lotul Olimpic de Ciclism al Statelor Unite (USA Cycling)
  • Lotul Olimpic de Ciclism al Marii Britanii (British Cycling)
  • peste 40 de echipe de fotbal din ligile engleze (Manchester United, Aston Villa, Celtic Glasgow, ș.a.)
  • Lotul Olimpic de Canotaj al Marii Britanii
  • Sir Chris Hoy (cel mai titrat atlet britanic la Jocurile Olimpice cu 6 medalii de aur în palmares)
  • Adam Peaty, și lista poate continua.

Gama Science in Sport conține produse pentru energizare, hidratare, refacere, proteine pentru creșterea și menținerea masei musculare, aminoacizi și alte suplimente (vitamine și minerale, acestea reprezentând cea mai nouă adiție la gama de produse). Aceste produse vin în multiple cantități și forme de consum: pudre pentru băuturi, geluri, tablete efervescente, batoane, capsule/tablete.

Energizare – geluri isotonice

SiS Go Isotonic Energy Gel este primul gel izotonic din lume ce reușește să furnizeze cu success o cantitate satisfăcătoare de carbohidrați ușor digerabili (22 de grame) pentru energizarea în timpul exercițiilor.

Este făcut pentru a fi consumat fară apă, reducând astfel riscul de balonare care poate apărea din cauza consumului excesiv de lichide.

Epuizarea rezervelor de carbohidrați este una din principalele cauze ale oboselii. Livrarea adițională de carbohidrați in timpul exercițiilor este o metodă recunoscută pentru prevenirea stării de oboseală și îmbunătățirea performanțelor și a timpilor de cursă.

Formula izotonică facilitează absorbția rapidă și eliminarea rapidă din stomac, furnizând energia necesară într-un timp foarte scurt. Gelurile izotonice SiS sunt foarte practice și pot fi cărate cu ușurință în timpul eforturilor (alergărilor) lungi, fără a avea nevoie de sticle suplimentare cu lichide.

Vezi toate aromele SiS Go Isotonic Energy Gel.

Energizare – geluri isotonice cu electroliți

Pe lângă cele 22 de grame de carbohidrați ușor digerabili, acest gel conține 118mg de sodiu, 9.5mg de potasiu și 1.5mg de magneziu.

Electroliții (sodiu, potasiu și magneziu) se pierd prin transpirație și sunt necesari a fi înlocuiți pentru menține echilibrul de lichide din corp. Pentru menținerea unei cantități optime a fluidelor, corpul uman obișnuiește să regularizeze concentrația de sodiu la 30 mmol/L. Nivelul de electroliți conținuți în acest gel a fost special creat pentru a atinge acest prag de 30 mmol/L.
SiS Go Energy + Electrolyte Gel este ideal pentru cei ce transpiră abundent sau în evenimente sportive mai lungi de 90 de minute în condiții de +20 grade C.

Vezi toate aromele SiS Go Isotonic + Electrolyte Energy Gel.

Energizare – geluri isotonice cu cofeină

Gelurile energizante cu cafeină SiS Go Energy Caffeine sunt făcute pe baza formulei gelurilor izotonice SiS, primele geluri energizante cu adevărat izotonice din lume. Aceste geluri furnizează o cantitate ridicată de carbohidrați împreună cu o doză de cafeină, fiind ideale pentru eforturile cu intensitate ridicată sau în zilele grele de antrenament.

Efectul cafeinei a fost demnostrat în repetate rânduri, fiind recunoscută importanța acesteia în îmbunătățirea performanțelor sportive și diminuarea senzațiilor de efort și oboseală, furnizând un impuls energetic atunci când nevoia pentru acest impuls este accentuată.

Atunci când vă împingeți limitele în sport, creierul controlează starea de oboseală resimțită la nivelul corpului. Cafeina acționează ca un stimul asupra creierului, micșorând percepția asupra efortului, permițând organismului să își depășească limitele.

Studiile cofirmă faptul că 5 mg de cafeină per kg corp reprezintă cantitatea optimă și benefică pentru efortul de anduranță. Astfel, pentru o persoană cu greutatea de 70 kg, cantitatea optimă de cafeină în timpul eforturilor susținute este de 350mg.

Fiecare gel conține 75mg sau 150mg de cafeină, ceea ce este echivalentul a două cești de cafea sau a patru cești de ceai.

Vezi toate aromele SiS Go Isotonic + Caffeine Energy Gel.

Energizare – batoane

Batoanele energizante SiS Go Energy Bar reprezintă un snack nutritiv, ușor digerabil, cu un conținut ridicat de carbohidrați, pe bază de fructe și ingrediente sănătoase. Dimensiunea redusă facilitează utilizarea acestor batoane în timpul exercițiilor (alergărilor) lungi, fiind o variantă practică și nutritivă pentru a suplini nevoia de carbohidrați.

Aceste batoane au un conținut ridicat de carbohidrați (25 de grame), un conținut moderat de proteine (4.7 grame) și un conținut scăzut de grăsimi (2.1 grame).

Vezi toate aromele SiS Go Energy Bar.

Energizare – bautură isotonică

SiS GO Energy este o sursă rapidă și usor digerabilă de energie. Acest produs poate fi preparat la diverse concentrații, în funcție de nevoile specifice fiecărui sportiv.

Produsul poate fi consumat în timpul programului de încărcare a rezervelor de carbohidrați, fiecare porție de 50 de grame conținând 47 de grame de carbohidrați.

Strategiile de încărcare a rezervelor de carbohidrați implică creșterea aportului de carbohidrați consumați în zilele premergătoare unui eventiment, crescând astfel rezervele de glicogen din mușchi.

O cauză majoră a oboselii survenite în timpul exercițiilor îndelungate o constituie epuizarea energiei provenite din rezervele de carbohidrați. SiS GO Energy îți oferă soluția practică pentru a crește aportul de carbohidrați, oferind astfel un impuls pozitiv rezervelor de glicogen înaintea antrenamentelor sau a competițiilor sportive.

Vezi toate aromele SiS Go Energy.

Hidratare – bautură isotonică

SiS GO Electrolyte este o băutură cu acțiune rapidă pe bază de carbohidrați ușor digerabili și electroliți (sodiu, calciu, magneziu, potasiu), furnizând energie și asigurând o hidratare optimă în același timp.

Combinația de energie și electroliți îmbunătățește capacitatea corpului de a absorbii apa în timpul exercițiilor, menține performanța de lungă durată și protejează corpul împotriva crampelor.

Atât epuizarea rezervelor de carbohidrați cât și deshidratarea sunt două dintre cauzele majore ale oboselii survenite în timpul eforturilor de durată îndelungată. O greșeală des întâlnită la sportivii de anduranță o constituie consumul carbohidraților fie în cantități prea mari fie în cantități prea mici, cauzând astfel un surplus/deficit de carbohidrați și probleme gastro-intestinale.

Asigurarea rezervelor necesare de carbohidrați și hidratarea optimă înaintea și în timpul exercițiilor sunt metode cunoscute pentru întârzierea stării de oboseală și îmbunătățirea performanțelor și a timpilor de cursă. Formula specifică SiS GO Electrolyte reprezintă o abordare strategică pentru combaterea efectelor negative ale epuizării rezervelor de carbohidrați și ale deshidratării.

Vezi toate aromele SiS Go Electrolyte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here